Product retourneren

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Omdat we bij Bamboebaas.nl zowel eigen producten verkopen als producten van partners kunnen de retourvoorwaarden verschillen. We maken daarom hieronder onderscheidt tussen de verschillende mogelijkheden van aankoop zodat u overzichtelijk kunt zien welke voorwaarden voor u van toepassing zijn.

Aanschaf Bamboebaas producten

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar ons adres zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,75 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@bamboebaas.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product of de verpakking dermate beschadigd zijn waardoor er sprake is van waardevermindering, zijn wij genoodzaakt dit aan u door te berekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met info@bamboebaas.nl. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven! Wat nu?

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Aanschaf producten van/bij onze partners

Omdat we bij Bamboebaas samenwerken met een groot aantal partners is de kans aanwezig dat het product niet afkomstig is van Bamboebaas. In dit geval willen we u er dan ook op wijzen dat de levering/retourvoorwaarden van de desbetreffende partner actief zijn. We vragen u de website/webshop van de partner te bekijken voor de betreffende voorwaarden. Let op: producten besteld bij verschillende partners? De kans is aanwezig dat u per partner retourkosten betaald.