Bamboebaas, alles van bamboe onder één dak

Bij Bamboebaas zijn we groot fan van alles dat gemaakt wordt van bamboe. Het is duurzaam, modern en toepasbaar in veel verschillende producten. Omdat we het belangrijk vinden dat jij makkelijk en snel je huis of tuin kunt voorzien van bamboe producten zijn we Bamboebaas.nl gestart. Een platform waar je alle bamboe producten van grote Nederlandse retailers kunt shoppen onder één dak.

Bamboe groeit in de tropische en subtropische gebieden van Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Het wordt al jaren gebruikt in verschillende industrieën als vervanger voor hout en plastic omdat bamboe als kool uit de grond groeit en ook nog eens ontzettend duurzaam is.

Nu vraag je je natuurlijk af, valt bamboe niet onder de houtsoorten?

Integendeel, bamboe is namelijk een plantsoort. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van bamboetextiel, dat in kleding gebruikt wordt, muziekinstrumenten zoals een panfluit, en in huis, tuin en keukengerei zoals bamboe drinkbekers, een bamboe schutting en een bamboe dekbedovertrek. Maar naast de vele producten die gemaakt worden van bamboe voldoet die ook aan alle eisen van een mooie kamer of tuin plant.