Bamboe kussenslopen

Kussenslopen van bamboe zijn zijdezacht, ventilerend en duurzaam. Bamboe is uiterst geschikt voor beddengoed en dus ook voor kussenslopen. Het neemt namelijk tot wel 60% meer vocht op dan katoen en heeft een antibacteriële werking. Droom jij binnenkort weg op een heerlijk zacht kussensloop van bamboe?

Resultaat 1–30 van de 45 resultaten wordt getoond

Waarom kiezen voor een kussensloop van bamboe

Los van het feit dat bamboe ontzettend duurzaam materiaal is hebben bamboe kussenslopen, en ook al het andere bamboe beddengoed, vele voordelen. We zijn er dan ook van overtuigd dat jij niet meer anders wilt wanneer je weet welke voordelen het allemaal heeft.

1. Transpireren in onze slaap doen we allemaal! Het voordeel dat bamboe kussenslopen tot wel 60% meer vocht opnemen in vergelijking met een kussensloop van katoen is dan ook een groot voordeel;

2. Bamboe kussenslopen zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal dat ook nog eens zeer duurzaam is. Wanneer je een kussensloop gemaakt van bamboe koopt weet je zeker dat er geen chemicaliën of synthetische stoffen in zijn verwerkt;

3. Bamboe gaat van nature de opbouw van bacteriën of huisstofmijt tegen. Dit maakt een kussensloop van bamboe de perfecte stof voor mensen met een gevoelige huid of allergieën;

4. Het ventilerende vermogen van bamboe is ongekend. De lichte en ademende eigenschappen zorgen ervoor dat jouw kussensloop in de zomer heerlijk koel aanvoelt.

Kussenslopen van bamboe wassen

In veel gevallen wordt een kussensloop van bamboe vaak iets groter geleverd dan wat je bij een andere stof gewend bent. Dit komt omdat de kussensloop nog iets kan krimpen bij het wassen. Hierdoor wordt het probleem voorkomen dat de kussensloop na 1x wassen niet meer om je kussen past.

De kussenslopen van bamboe hoeven niet op een speciale manier gewassen te worden ten opzicht van bijvoorbeeld een katoenen kussensloop. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt deze niet boven de 30 graden te wassen en mild wasmiddel te gebruiken. Dit zijn richtlijnen die over het algemeen bekend zijn bij kussenslopen van bamboe maar kunnen afwijken per product. Kijk dus vooral goed naar de wasvoorschriften van het product dat jij voor ogen hebt.