Interieur

Wijn opbergen in de mooiste wijnhouders van bamboe

Wijn opbergen in de mooiste wijnhouders van bamboe

Wijn, een drankje dat onlosmakelijk verbonden is met het goede bourgondische leven: gezelligheid, samenzijn, heerlijk koken en lang tafelen. Grote kans dat je wel een paar flessen wijn in huis hebt. En waar heb je die opgeslagen? Weggestopt in een kast? Dat kan echt veel beter. Bijvoorbeeld in een mooie wijn houder van duurzaam bamboe. Die mag gezien worden in je huis en als extra pluspunt maak je met bamboe ook nog eens een ecologisch verantwoorde keuze!

Een duurzame bamboe wijnstandaard

Je gaat op zoek naar een wijnstandaard. Natuurlijk wil je een mooi en stevig product, zodat je ook die oude fles wijn uit 1940 met vertrouwen kunt opbergen. Duurzaamheid is en wordt steeds belangrijker. Kies je dan voor een wijn houder van hout of voor een bamboe exemplaar? Hout is een prachtig materiaal uit de natuur en is net als bamboe sterk en heeft een natuurlijke uitstraling. Ook zorgen bomen evenals bamboe planten voor een betere luchtkwaliteit. Goed voor mens en planeet. Toch heeft bamboe nog een paar extra duurzame en ecologisch verantwoorde pluspunten ten opzichte van hout, namelijk…

Voordelen van bamboe ten opzichte van hout

  • Bamboe groeit supersnel, waardoor de plant al gauw groot genoeg is om te oogsten. Dat is natuurlijk fijn als steeds meer producten van bamboe gemaakt worden.
  • Een ander groot voordeel is dat bijna de gehele bamboe plant gebruikt kan worden om producten mee te maken, dat betekent dat er bijna geen restafval overblijft.
  • Na de oogst groeien de wortels van de bamboe plant opnieuw uit. En door de snelle groei is het cirkeltje tot de oogst al in korte tijd weer rond.
  • Tot slot is bamboe een makkelijke plant, waardoor het op vele plekken ter wereld geteeld kan worden; hierdoor kunnen bamboe producten op grote schaal geproduceerd worden. En dat is fijn, want de vraag naar bamboe producten stijgt snel.

Meer lezen over bamboe? Lees ons artikel: 9 interessante bamboe weetjes die jij nog niet wist

De 5 leukste wijnhouders van bamboe van dit moment!

Wil jij een mooie bamboe wijnhouder aanschaffen? Wij zetten een vijftal bijzondere ontwerpen voor je op een rijtje. Welke zie jij het liefst zo snel mogelijk shinen in huis?

Raster flessenrek voor 8 flessen

Mooi strak ontwerp wijnrek. Dit rek van het merk Orange85 is natuurlijk gemaakt van bamboe en biedt plaats aan acht flessen wijn. Andere glazen flessen passen uiteraard ook prima in dit rek. Deze kwalitatief hoogstaande wijn houder bamboe verdiend een mooie plaats in huis.

Speelse wijnstandaard

Wat een bijzonder ontwerp heeft deze wijnhouder van Relaxdays. Doordat de wijnflessen liggend opgeslagen worden, droogt de kurk nooit uit en komt er geen lucht bij de wijn. Een must voor het behoud van de wijnkwaliteit. De zes flessen die in deze wijnstandaard passen, worden met de hals licht naar beneden in het rek geschoven. Dat geeft dit rek een verrassend speels uiterlijk. Boven op het rek zit een handgreep, waarmee je de wijnstandaard makkelijk meeneemt. Zet deze wijnstandaard op je aanrecht en combineer deze met andere bamboe producten zoals een bamboe messenblok of kruidenrek.

Bamboe wijnhelikopter

Met dit flessenrek haal je iets bijzonders in huis. Wat een creatief ontwerp! Deze prachtige wijn houder heeft plek om 1 wijnfles te vervoeren en neemt aan zijn wieken nog eens vier wijnglazen met zich mee. Als je dit wijnrek op tafel zet, zit de sfeer er gegarandeerd meteen in!

Bijzonder en elegant ontwerp wijn houder

Deze wijnstandaard is een beauty hoor. Kijk eens naar die vorm! Zo’n wijnhouder van Relaxdays stop je niet weg, maar mag vol in het zicht staan. En dat kan ook, want doordat het rek gemaakt is van het sterke en vochtbestendige materiaal bamboe, kan dit flessenrek goed tegen een stootje. Het rek biedt plaats aan maar liefst zes flessen.

Flexibel met een stapelbare wijnhouder

Of je nu veel of weinig wijnflessen hebt, met dit wijnrek zit je altijd goed. Deze sterke wijnhouder van Relaxdays, natuurlijk gemaakt van bamboe, biedt plaats aan 6 flessen wijn. En heb je meer ruimte nodig? Dan plaats je er heel gemakkelijk één of meerdere rekken bovenop! Deze stijlvolle wijn standaard is mooi om te zien en is geschikt voor alle standaard flessen wijn, champagne of andere glazen flessen

Niet de wijnhouder gevonden die je zocht? Op Bamboebaas.nl verzamelen we alle bamboe producten van Nederland. Je shopt een bamboe wijnrek dan ook gemakkelijk en snel!