Interieur, Algemeen

Interieurtrends 2021: dit zijn de nieuwe woontrends

Interieurtrends 2021 featured image

Continue wisselend, maar zelden saai: ook de interieurtrends spelen in op wat er gebeurt in de wereld. Verrassend en tegelijkertijd veel ruimte voor vertrouwde, zachte materialen. Ook in 2021 kun je wederom kiezen om jouw volledige interieur aan te pakken, of simpelweg de decoratie of bepaalde meubels te vernieuwen. In dit artikel alvast volop inspiratie: een overzicht van de belangrijkste interieurtrends voor het jaar 2021. Zo vind jij hier volop inspiratie voor in o.a. de woonkamer, slaapkamer, hal en keuken.

Interieurtrend 1: duurzaamheid

Het wordt steeds duidelijker dat we zuinig aan moeten doen met de aarde. Meer nadenken over het gebruik van grondstoffen en de levensduur. Die combinatie van duurzame of gerecyclede materialen en vintage meubels worden steeds populairder in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan bamboe meubels, die een uitstekend voorbeeld zijn van deze interieurtrend. Door eerdere trends opnieuw te beleven, te kiezen voor tijdloze meubels en duurzame, kwalitatieve materialen, kiezen we voor de lange termijn in interieur én planeet Aarde.

Bamboe stoel met kussens en deken

Interieurtrend 2: op wereldreis

De wereld verkennen, nieuwe dingen ontdekken en nieuwe ervaringen: het zit in veel van ons. Waar we ook in 2021 meer aan huis zijn gebonden halen we onze ervaringen en belevenissen naar binnen. Originele meubels uit Scandinavië, Azië of Afrika, gecombineerd met de kleuren uit deze landen. Op die manier maken we thuis een wereldreis. Het is belangrijk om te verrassen, oftewel: kleuren matchen mag. Combineer bijvoorbeeld ruw en robuust hout met glimmende stoffen, messing of beton. Hierbij geldt: hoe groter het contrast, hoe meer jouw interieur eruit springt in 2021.

Interieurtrend 3: Japandi-woonstijl

Een andere interieurtrend van 2021, wederom uit verschillende hoeken van de wereld, is de Japandi-woonstijl. De interieurtrend Japandi combineert elementen uit een Scandinavisch interieur met elementen uit Japan. Beide interieurstijlen zijn relatief sober, hebben veel contrast en kennen veel organische vormen. In de gekozen kleuren van deze interieurstijl zie je relatief neutrale kleuren en zijn de duurzame, hoogwaardig afgewerkte, meubels de eyecatchers in het interieur. Ook de laatste interieurtrend past daarbij: zachte, lichte en knuffelbare stoffen, maar daar gaan we nu verder naar kijken.

Interieurtrend 4: lichte en knuffelbare stoffen

Ook de vierde interieurtrend past in lijn met het feit dat we meer thuis zijn. Een fijn, knuffelbaar huis is dan een fijne, warme leefomgeving. Veel kussens, ronde vormen, zachte stoffen en kleden passen in deze interieurtrend. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed, in de standaard rechthoekige vorm, maar ook rond én met print een absolute aanrader voor jouw interieur.

Woonkamer met hoogpolig vloerkleed

Woontrends 2021: online shoppen én zelf aan de slag!

Je kent de interieurtrends voor komend jaar. De woonwinkels zijn (nog) dicht, dus je zult jouw nieuwe interieur bij een online woonwinkel moeten samenstellen. Gelukkig heb je meer tijd én de mogelijkheid om zelf de handen uit de mouwen te steken. Kies mooie kleuren voor op de muur en verander jouw interieur in een warme plek die matcht met de interieurtrends van 2021.