Algemeen

6 Ecologische cadeaus geschikt voor iedereen

Ecologische cadeaus featured image

Je herkent het vast wel: je hebt binnenkort een verjaardag maar hebt geen idee wat je cadeau moet doen. Een reep chocolade? Een bosje bloemen? Ga deze keer voor echt iets unieks en kies voor ecologische cadeaus. Geheid dat jouw cadeaus de meeste positieve aandacht trekken van alle andere.

Onder de milieubewuste producten zijn er verschillende termen: denk aan biologisch, organisch, ecologisch en biodynamisch. Grote kans dat je ze allemaal wel eens voorbij hebt horen komen.

Duurzame cadeaus die op ecologische en biologische manier geproduceerd zijn worden steeds populairder. Om jouw zoektocht makkelijker te maken hebben we 7 ecologische cadeaus die iedereen graag wilt hebben, voor je op een rijtje gezet.

Armbanden van gerecycled plastic

Zoals we allemaal weten zit de oceaan helaas goed gevuld met plastic en ander restafval. MBRC the ocean maakt prachtige armbanden van gerecycled plastic dat afkomstig is uit de oceaan. Op zoek naar een cadeau voor iemand die gek is op sieraden? Met dit ecologische cadeau mag jij volgend jaar weer komen.

Ecologische cadeauboxen

Strikje erom en klaar! De ecologische cadeauboxen van Zustainabox bevatten heerlijke hapjes, drankjes of andere ecologische producten zoals een waterfles. De boxen zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen en daarom is het vrijwel zeker dat jij iets geschikts kunt vinden. De BorrelBox voor de borrel liefhebber en de Her High Tea Box voor de theeleut. Bekijk het volledige assortiment op zustainabox.nl en geef dit ecologische cadeau, aan degene die het verdient.

NIKS, het ecologische cadeau van Greenpeace

Ook al valt er voor iedereen wel een geschikt cadeau te bedenken, er zijn ook mensen die figuurlijk alles al hebben. Ze zijn tevreden met wat ze hebben en antwoorden ‘geen idee, ik heb alles al’ op de vraag wat ze graag nog zouden willen hebben. Greenpeace heeft hiervoor het perfecte cadeau gelanceerd, NIKS! Je ontvangt letterlijk een doos met lucht, niks dus. Oh ja en een wit pasje waarmee je donatie bevestigd wordt! Dit cadeau zal menig mens een glimlach op hun gezicht geven, wat naast de donatie die je aan Greenpeace doet bij de aanschaf van NIKS, het dubbel en dwars waard is.

Geef een ecologisch relatiegeschenk cadeau

Kleine relatiegeschenkjes hebben vaak groot impact. Je laat degene weten dat je jullie relatie kunt waarderen en als waardevol ervaart. Denk bijvoorbeeld aan een wijnrek van bamboe. Producten van bamboe zijn zeer duurzaam en zien er ook nog eens prachtig uit.

Neem bijvoorbeeld onderstaande bamboe wijnrekken… die wil jij zelf toch ook in de keuken of woonkamer hebben? Laat staan dat je deze als cadeau mag ontvangen. Uiterst geschikt als ecologisch relatiegeschenk of cadeau voor een wijnliefhebber.

Rugtas van Kindred Spirits

De stoere en unieke look van deze rugtas maakt dit een ‘one of a kind’. Kindred Spirits het bedrijf achter deze toffe rugtassen ontwerpt en fabriceert diverse items op ecologische wijze. Zo maken ze alleen gebruik van milieuvriendelijke materialen en zorgen ze ervoor dat de interne logistiek nooit verder dan een aantal uur uit elkaar ligt. 

Het merk leent zich dus perfect wanneer je op zoek bent naar ecologische cadeaus. Je moet er alleen snel bij zijn, want hun producten vliegen als warme broodjes over de toonbank. Vinden we ook niet gek!

Linnen plaid van by Mölle

Met de koude winterdagen om de hoek komt een extra deken altijd wel van pas. Deze prachtige linnen plaid wordt gemaakt door by Mölle, een Nederlands bedrijf.

“Duurzaamheid is betrokken bij alles wat we doen, van de manier waarop we onze collectie ontwerpen tot de manier waarop we samenwerken met historische makers en de beste natuurlijke materialen gebruiken.”

Gun je beste vriend(in), familielid of partner deze heerlijke linnen deken en schenk het als ecologisch cadeau.

Is deze plaid niet het duurzame accessoire wat je in gedachte hebt? Bekijk dan de bamboe woonaccessoires van Bamboebaas eens.

Bonus cadeau: eetbare confetti

We kwamen deze eetbare confetti tegen die in deze lijst niet mag ontbreken. Deze eetbare confetti is perfect om jouw binnenkomst helemaal af te maken.

Tijdens het ontwikkelen van een eetbare kalender om papierafval tegen te gaan, ontdekte het bedrijf Candy Converters dat het restmateriaal van de eetbare kalender zich prima leent voor confetti. De confetti, ook wel het eetpapier is gemaakt van aardappel, het nummer 1 gewas in Nederland. Het eetpapier is 100% natuurlijk en suikervrij en – op een paar kleuren na, geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Tip: haal voordat je de confetti door het huis strooit wel nog even een stofdoek er doorheen. Wel zo lekker als je van plan bent de confetti op te eten, waar die uiteraard voor gemaakt is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.