Interieur

Duurzame interieurontwerper nodig? Dit zijn de beste.

Woonkamer met duurzaam interieur

Meubels en woonaccessoires bij elkaar zoeken die naadloos op elkaar aansluiten voor een passend en duurzaam interieur is niet makkelijk. Je kunt daarom hulp inschakelen van een duurzame interieurontwerper. 

In tegenstelling tot vele interieurontwerpers maakt een duurzame interieurontwerper het liefst gebruik van duurzame materialen (ook wel circulaire materialen genoemd). 

Voorbeelden van duurzame materialen zijn linnen, natuursteen, schapenwol of bamboe. Deze materialen worden tegenwoordig gelukkig al veel gebruikt in van alles rondom het huis zoals bijvoorbeeld een lamp van bamboe, stijlvolle plaids van schapenwol en natuursteen in de tuin. Een interieur van duurzame producten is daarom helemaal niet gek, maar juist een trend!

Duurzame interieurontwerpers van Nederland

Nederland kent vele interieur adviesbureaus, waarvan er steeds meer rekening houden met de duurzaamheid van hun geadviseerde producten. 

Omdat we in de onderstaande lijst niet alle duurzame interieurontwerpers kunnen opnemen, hebben we ze geselecteerd aan de hand van de volgende punten:

  • Autoriteit in de industrie
  • Unieke aanpak
  • Selectieproces van duurzame materialen
  • Referentiemateriaal dat beschikbaar is via de website

Designstudio Jantien Broere

Duurzame ontwerpster Jantien Broere is een gediplomeerd interieurontwerpster gespecialiseerd in duurzaam wonen.

Jantien voert verschillende interieuropdrachten uit zoals verkoopstyling, interieuradvies aan huis of een complete interieuropdracht met 3D interieurontwerp.

“Mijn kracht ligt hierbij in het luisteren naar jouw verhaal en jouw wensen en deze te vertalen naar een creatief, eigentijds en duurzaam interieurontwerp.”

Wil je graag makkelijk en snel advies van een duurzame interieurontwerper? Dan kun je bij Jantien Broere ervoor kiezen een twee durend digitaal interieuradvies af te nemen voor € 175.

Interior for tomorrow

Een circulaire aanpak, dat staat bij Interior for tomorrow centraal. 

“Dat betekent dat we waarde hechten aan het hergebruiken van materialen en meubels. Daarnaast kiezen we graag voor (meubels die opgebouwd zijn uit) materialen die hernieuwbaar en van natuurlijke oorsprong of biobased zijn.”

Opgericht in 2016, streven eigenaresse Evelien en Mariëlle naar mooie milieubewuste ruimtelijke oplossingen. Dit doen ze zowel voor de particuliere en zakelijke markt.

Hun projecten starten vaak bij het kijken naar het bestaande interieur en de mogelijkheden om deze (gedeeltelijk) te hergebruiken in een duurzaam interieuradvies.

Wil jij duurzaam interieuradvies van Interior for Tomorrow? Maak dan gebruik van een vrijblijvend intakegesprek waarin ze samen met jou de ontwerpvragen en interieurwensen vaststellen.

Duurzaam interieurontwerpbureau Mira Nasruddin

Voor welke kamer je in huis ook graag een interieuradvies ontvangt, ontwerpers Mira Nasruddin luistert, ontwerpt en maakt interieuradviezen met oog voor detail. 

Naast duurzaam interieurontwerp ontwerpt Mira Nasruddin ook meubels. Door de combinatie van meubel en interieurontwerp weet Mira de juiste snaar te raken bij haar klanten. 

Haar aanpak waarbij rekening wordt gehouden met de juiste balans tussen comfort, stijl en sfeer en een ontwerp dat karakter van de bewoners bevat geeft ze ontwerpen een unieke identiteit.

Nieuwsgierig naar projecten die duurzame interieur designer Mira Nasruddin heeft gerealiseerd? Neem eens een kijkje op haar Instagram.

Interieurontwerpbureau Factor-W

Een gelukkig mens telt voor twee! Bij Factor-W ontwerpen en realiseren ze verrassende interieurconcepten waarbij het welbevinden van de mens in wonen en werken centraal staat. 

Na het afronden van een studie over Feng Shui wordt vrijwel ieder interieurontwerp dat Factor-W doet gedaan met als uitgangspunt het Feng Shui principe. 

Feng Shui is een eeuwenoud Chinese filosofie die de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving bestudeert.

Ook duurzaam interieur staat bij Factor-W hoog in het vaandel. Pure en duurzame producten hebben een grote voorkeur. Ook stimuleren ze het hergebruik van meubels en materialen.

“Wij laten ons graag inspireren door producenten die duurzaamheid, circulariteit en biofilic design hoog in het vaandel hebben staan. Deze aanpak ondersteunt onze visie en draagt bij aan een inspirerende en vitale werk-of woonruimte waarin men zich thuis voelt en de positieve energie zal ervaren.”

Duurzaam interieur designer Melle Koot

Melle Koot, in 2010 gekozen tot duurzaamste ondernemer van Groningen. Met een voorkeur voor inlands hout, maakt Melle eigenzinnige, karaktervolle meubels en interieur ontwerpen voor een duurzaam interieur.

Melle ontwerpt en adviseert met de C2C methodologie (ook wel Cradle-to-Cradle genoemd) en is daarvoor een geautoriseerd design consultant.

De centrale gedachte van de filosofie achter cradle to cradle (wieg tot wieg), is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

Inmiddels is Melle Koot een bekend persoon in de interieurwereld en weet met zijn verschillende ontwerpen zelfs galerijen in Milaan te bereiken.

“Vanuit mijn werkplaats heb ik mezelf in een paar jaar tijd ontwikkeld tot een veelgevraagd ontwerper, die inmiddels de aandacht heeft weten te trekken van de prestigieuze galerie Dilmos in Milaan.”

Benieuwd of duurzaam interieurontwerper Melle geschikt is voor jouw opdracht? Bekijk zijn werk eens voor een eerste impressie.

Een duurzame interieurontwerper kiezen

Nu we een aantal interessante duurzame ontwerpers met je gedeeld hebben ligt de bal bij jou. 

Maar welk bureau kies je?

Het plaatsen van een interieur opdracht bij een ontwerpbureau begint vaak met een gratis en vrijblijvend advies. We raden dan ook aan om de duurzame interieurontwerpers die jou het meeste aanspreken te benaderen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Het is belangrijk dat jouw voorkeuren en denkwijze over het interieur namelijk op een lijn liggen met die van de interieurontwerper. Er is niks vervelender dan elkaar niet begrijpen en niet tevreden zijn met het eindresultaat.

Hopelijk hebben we jou kunnen helpen bij de zoektocht naar een duurzame interieurontwerper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.