Badkamer

Bamboe tandenborstel: de grootste voor en nadelen

Bamboe tandenborstels

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig om een milieuvriendelijk huishouden te creëren. De duurzame blogs om jou hierover te inspireren springen dan ook als paddestoelen uit de grond. 

We letten tijdens het boodschappen doen in de supermarkt op verantwoordelijke producten, nemen onze eigen boodschappentas mee en kijken bij de aanschaf van elektrische apparatuur steeds vaker naar het energielabel.

Maar hoe zit het eigenlijk met duurzame producten in onze badkamer? 

De kans is aanwezig dat jij al gebruik maakt van de zogenoemde shampoo bars. Dit zijn shampoo’s die eruit zien als een stuk zeep, maar bevatten wel de elementen van een natuurlijke shampoo.

Naast de shampoo bars zien we de laatste tijd ook steeds vaker dat er gebruikt wordt gemaakt van bamboe tandenborstels. 

Maar waarom zijn deze tandenborstels zo’n hype? Zijn deze tandenborstels eigenlijk wel goed voor je gebit? 

Duurzaam ons gebit poetsen

Wanneer je je bezighoudt met duurzaamheid denk je na over hoe je producten kunt hergebruiken of schaf je producten aan die van duurzaam materiaal zijn gemaakt. 

We zien dan ook dat de elektrische tandenborstel steeds vaker wordt vervangen door een bamboe tandenborstel. Dit omdat deze worden gemaakt van biologisch afbreekbare materialen zoals bamboe en maïszetmeel. 

Daarnaast komen er ook steeds meer duurzamere tandpasta’s op de markt. Deze tandpasta’s zitten bijvoorbeeld niet in plastic verpakkingsmateriaal en laten zo min mogelijk afval achter. 

Maar wat vinden tandartsen eigenlijk van het zero waste tandenpoetsen? 

We hebben de hulp ingeschakeld van een tandarts en die vertelde ons dat je veel beter kunt blijven poetsen met een elektrische tandenborstel. 

Een elektrische tandenborstel poetst namelijk veel efficiënter en komt door de technologie van een ronddraaiende borstel ook beter op plekjes waar een handmatige tandenborstel niet komt. 

Wanneer je poetst met een elektrische tandenborstel maakt dit de kans op gaatjes in jouw gebit ook een stuk kleiner.   

Waarom dan toch een bamboe tandenborstel?

Het antwoord op deze vraag is een persoonlijke kwestie. 

Het komt er vaak op neer dat de een meer geeft om duurzame materialen te gebruiken en de ander het voordeel van een elektrische tandenborstel niet wilt inruilen.

Dat de bamboe tandenborstels er leuk uitzien in je badkamer is mooi meegenomen. Daarnaast is bamboe ook ontzettend stevig en hoef je je geen enkele zorgen te maken dat deze afbreekt tijdens het tandenpoetsen.

Een ander groot voordeel van een bamboe tandenborstel is dat deze antibacteriële eigenschappen heeft. 

Dit houdt niet in dat je jaren achter elkaar dezelfde tandenborstel moet gaan gebruiken. Wel helpt het bij de afstoot van bacteriën die wellicht op een normale tandenborstel sneller blijven plakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.