Bamboe snijplanken

De bamboe snijplank is vanwege de natuurlijke uitstraling een echte blikvanger in je keuken. Dit duurzame materiaal heeft van nature een antibacteriële werking, waardoor bamboe uitermate geschikt is als materiaal voor jouw keukenspullen. Een snijplank van bamboo is licht van gewicht, slijtvast en minder vatbaar voor scheuren en kromtrekken dan een houten exemplaar.

Resultaat 1–30 van de 750 resultaten wordt getoond

Voordelen van een bamboe snijplank

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is bamboe een grassoort, geen houtsoort. Dit heeft verschillende voordelen voor het gebruik van bamboe in de keuken, en snijplanken in het bijzonder. Een snijplank van bamboo neemt nauwelijks vocht op, wat voorkomt dat de plank kromtrekt of gaat scheuren. Dit is ook een groot voordeel van de bamboe servies. De hoge dichtheid van het oppervlak voorkomt groeven tijdens het snijden, wat een groot voordeel heeft op het gebied van hygiëne. De meeste bacteriën nestelen zich namelijk in groeven. Daarbij heeft bamboe een antibacteriële werking, waardoor het bacteriën als het ware afstoot.

Het materiaal past goed thuis in vele keukens door de natuurlijke uitstraling. Bamboe behoudt zijn schoonheid lang, doordat een bamboe snijplank nauwelijks beschadigd raakt door het gebruik. Ook is bamboe bestand tegen vlekken van bijvoorbeeld het snijden van paprika of tomaten. Niet voor niets zijn keukenaccessoires van bamboe, van bamboe snijplank tot bamboe hakblok, razend populair.

Snijplankenset van bamboe

Een complete snijplankenset van bamboe is erg leuk om cadeau te doen. Natuurlijk kan je jezelf hier ook mee verwennen. De set bestaat uit snijplanken in diverse formaten, met een bamboe snijplank in groot formaat en een klein en compact snijplankje. Deze snijplanken zijn harder dan de meeste houten snijplanken, zodat er nauwelijks groeven ontstaan en de snijplank zacht is voor je messen. Wist je dat messen nauwelijks bot worden door het snijden op een bamboe snijplank?

Bamboe snijplank kopen

Ben jij op zoek naar een mooie, duurzame en hoogwaardige snijplank van bamboo? Bamboebaas.nl maakt het je gemakkelijk, want wij verzamelen het aanbod van tientallen Nederlandse webwinkels. Zo vind jij in een handomdraai jouw favoriet. Je plaatst jouw bestelling bij de webshop van de desbetreffende verkoper en ontvangt jouw nieuwe snijplank zo snel mogelijk in huis. Wij voegen dagelijks nieuwe items toe, dus neem regelmatig een kijkje op Bamboebaas.nl en vergeet je niet aan te melden voor onze nieuwsbrief.