Bamboe messenblokken

Als je een mooie messenset hebt aangeschaft, wil je deze natuurlijk ook goed opbergen en verzorgen. In een messenblok zonder messen kun jij je eigen messenset kwijt. Een bamboe messenblok heeft niet alleen een stijlvolle uitstraling voor in de keuken, maar zorgt er ook voor dat je jouw messen op een veilige manier opbergt. Jij grijpt niet langer mis in de lade.

Resultaat 1–30 van de 85 resultaten wordt getoond

Universeel messenblok van bamboe

Bamboe is een uitstekend alternatief voor een messenblok van hout. Net als een houten messenblok heeft bamboe een karakteristiek uiterlijk, waardoor een messenblok van bamboe mooi tot zijn recht komt in iedere keuken. Of je nu een moderne of een rustieke keuken hebt, door de unieke houtnerf en natuurlijke uitstraling past je messenblok er uitstekend thuis. Combineer met andere bamboe keukenaccessoires en bamboe kookgerei om eenheid aan te brengen in de inrichting van de keuken. Niet alleen heeft een bamboe messenblok een aantrekkelijk uiterlijk, er zitten ook een aantal praktische voordelen aan het gebruik van dit materiaal. Zo heeft bamboe een lange levensduur, is het materiaal antibacterieel werkt het schimmelwerend en sterker dan andere houtsoorten. Dit zijn ideale eigenschappen voor een product dat je zo vaak gebruikt als een universeel messenblok. Een messenblok van bamboe is eenvoudig schoon te houden door deze regelmatig af te nemen met een vochtige doek.

Messenblok: leeg of gevuld?

Bij de aanschaf van een groot messenblok maak je allereerst de keuze of je op zoek bent naar een leeg messenblok of een messenblok inclusief messenset. Als je zelf al goede messen thuis hebt liggen, is het interessanter om te kiezen voor een messenblok zonder messen. Jouw messen gaan namelijk erg lang mee, zeker als je deze goed verzorgd en af en toe laat slijpen. Ook kun je kiezen voor een bamboe messenblok inclusief messen. Ga bijvoorbeeld voor een magnetisch messenblok als je op zoek bent naar een messenblok met open design. Een bijkomend voordeel van deze messenhouder is dat de snedes van de messen niet in het blok worden geschoven. Doordat ze niet in contact komen met het hout, is de magnetische messenhouder gunstiger voor de kwaliteit en levensduur van je messen. Ook is een open model doorgaans makkelijker schoon te houden.