Bamboe handdoeken

Handdoeken van bamboe vallen onder de luxe klasse in de categorie handdoeken. Bamboe staat erom bekend een veel betere vochtopname te hebben dan bijvoorbeeld katoen en is daarnaast ook nog eens ontzettend duurzaam. Geniet na een heerlijke warme douche of bad van de zachtheid van een bamboe handdoek.

Resultaat 1–30 van de 133 resultaten wordt getoond

Voordelen van een bamboe handdoek

De kans is aanwezig dat je de bamboe handdoeken wel eens bent tegengekomen maar je tot op heden nog geen idee hebt wat je mag verwachten. Daar helpen we je graag bij. Handdoeken van bamboe brengen namelijk vele voordelen met zich mee ten opzichte van bijvoorbeeld katoenen handdoeken.

Bamboe wordt al jaren gebruikt in producten rondom de slaap en badkamer. Naast handdoeken worden er ook bijvoorbeeld matrassen en beddengoed gemaakt van bamboe. De drie hoofdredenen hiervoor zijn dat bamboe een veel hogere vochtopname heeft (tot wel 70% meer dan katoen), veel zachter is dan katoen en daarnaast ook nog eens duurzaam is.

De bamboevezel is rond en heeft een glad oppervlak. Daardoor voelt deze beduidend zachter aan dan een katoenen handdoek en werkt bamboe textiel niet irriterend op de huid. Heb je dus sneller last van huidirritatie bij andere textielsoorten? Probeer dan eens een bamboe handdoek.

Alle voordelen van bamboe handdoeken op een rijtje

>Vochtregulerend
>Warmteregulerend
>Neemt 3-4x meer vocht op dan katoen
>Het is heel zacht
>Het is duurzaam

Materiaalsamenstelling van bamboe handdoeken

Wanneer je op zoek gaat naar een bamboe handdoek zul je erachter komen dat de materiaalsamenstelling vrijwel altijd uit meerdere materialen bestaat. Bamboe wordt bij het maken van handdoeken in de meeste gevallen gecombineerd met katoen. Zo behoud je de voordelen van beide werelden en kun jij profiteren van de beste handdoeken die er verkrijgbaar zijn.

De beste handdoeken in diverse kleuren en maten

We begrijpen dat je bij de zoektocht naar nieuwe handdoeken alleen voor het allerbeste wilt gaan. Handdoeken gaan overigens een lange tijd mee dus deze aankoop moet een schot in de roos zijn. Als je ons zou vragen: Wat de beste handdoeken? Dan kun je het antwoord natuurlijk wel raden. Volmondig antwoorden we dan uiteraard bamboe handdoeken. Niet voor het een of ander maar zoals je in het bovenste gedeelte van deze tekst hebt kunnen lezen heeft bamboe textiel vele voordelen ten opzichte van katoen.

Daarnaast zijn de handdoeken van bamboe verkrijgbaar in diverse kleuren en maten zodat jij jouw voorkeur voor kleur en maat kunt kiezen. Heb je bijvoorbeeld een grote handdoek of grote badhanddoek nodig omdat je het snel koud krijgt? Of kies je lievere een rode handdoek omdat deze perfect aansluit bij de kleuren op je badkamer? Net als de vele opties die je bij katoenen handdoeken hebt vind je deze ook bij bamboe handdoeken.